• In mijn broek lijkt zich een vulkaan te vormen die elk moment tot uitbarsting kan komen, maar mijn aandacht blijft op Vincent gericht, ik laat hem niet los, niet deze nacht.

  Mijn ogen volgen de bewegingen van zijn handen, ik voel de streling die hij maakt over zijn borst, de hand op zijn bil, ik voel hoe zijn adem over zijn tepeltje gaat als hij zijn hoofd buigt en zijn lippen een blazende vorm maken.

  Ik voel zijn tong over de witte tanden glijden, ik voel de voetzolen de vloer strelen als hij nog en kwartslag draait en nu recht voor me staat.

  Ik voel hem, ik bén hem

  Zijn ogen sluiten zich heel langzaam tot spleetjes die gevaarlijk naar me kijken, zijn kaak trekt zich samen en ik zie de strakke lijn van zijn gezicht, een moordenaar.

  Zijn lippen hard als rechte horizontale lijnen van rode huid, zijn spieren in zijn buik als een staaldraad gespannen.

  Plots rukt hij zijn glas van de tafel en brengt het ruw naar zijn lippen, hij neemt een grote slok en opent zijn ogen wijd open, briest een keer en blaast zijn hete adem naar me.

  Gebiologeerd kijk ik naar zijn woeste dans die de ontsluiting van dit kleine minitheatertje zal gaan vormen, de van liefde en alcohol dronken jongen die zijn rits naar beneden trekt, de broek openvouwt en deze op zijn voeten laat vallen.

  De slip is vol, maar ik zie duidelijk dat hij geen stijve heeft, een beetje maar niet wat je noemt een stijve, zijn lid ligt naar rechts gebogen in het witte zachte nylon, de ballen stevig afgetekend in een volle bobbel.

  Woest draait hij zich om met zijn glas in zijn hand, draait zich om, draait door en terug, zijn lichaam lijkt op een draaiend plateau te staan wat links en rechtsom draait, ik zie om beurten zijn profiel en zijn achterkant, zijn zijkant en zijn voorkant.

  Nogmaals neemt hij een slok, slikt deze niet door maar komt op me af, drukt zijn lippen op de mijne en ik voel de cognac over mijn kin druppelen, mijn tong strelen, de hete vloeistof druipt in mijn keel, de tong van de jongen komt er achteraan.

  Ik kan niets, ik kan alleen maar toegeven aan deze extase, zonder klaar te komen, wat nog het moeilijkste is.

  Als hij overeind gaat staan is zijn kruis dicht bij mijn neus, ik kan het aanraken, ik ga het aanraken, en met mijn lippen pak ik de figuur van zijn liggende lid, ik streel het, beweeg mijn mond er over, ik maak zijn slip nat.

  Ik hoor hem hijgen, zijn zuchten van genot, ik voel zijn lid groeien.

  Voorzichtig pak in de band van zijn broekje en trek dit iets omlaag, met mijn tong ga ik op zoek naar zijn pik die langzaam groeit, ligt hem op en ik krijg het voor elkaar om zonder mijn handen te gebruiken zijn pik in mijn mond te nemen, zijn fluweel zachte pik die halfstijf tussen mijn lippen beweegt, zachtjes heen en weer.

  Ik laat zijn pik uit mijn mond floepen en ga naar beneden waar ik met mijn tong zijn ballen voel, zijn pik drukt tegen mijn neus.

  Ik lik zijn ballen, voel de zachte geschoren huid ervan, de volle zak beweegt soepel over mijn tong, mijn lippen, met mijn neus ruik ik zijn voorvocht, zijn jongensgeur.

  Ik moet iets met mijn handen doen anders pak ik mijn eigen pik en dat wil ik niet, ik glijd met een hand over zijn kontje door de stof van zijn slip heen, met de andere ga ik opzoek over zijn buik, voel zijn naveltje, draai er omheen, omhoog, zijn harde spieren trillen, zijn tepeltje, ik knijp er zachtjes in.

  Zijn pik drukt als een harde staaf tegen mijn neus, raakt mijn ooglid, mijn wang, ik neem hem in mijn mond.

  Zijn eikel is rond en zacht, hij duwt hem verder naar binnen, mijn adem stokt, zijn neukende bewegingen maken me dol, zijn billen spannen zich onder mijn aanrakingen.

  Ik laat hem uit me glijden, mijn lippen blijven zijn eikel vasthouden, en dan neem ik hem weer helemaal, diep, nog dieper.

  Hij hijgt, zijn spieren trillen, trekt zich terug, hij spuit zijn hete zaad over mijn borst, het druipt naar beneden, naar mijn navel.

  Zijn lichaam schokt, ik hoor een diep gebrom ergens in zijn keel, hij spuit zijn laatste stroom geil op me, bukt.

  Met zijn tong likt hij mijn tepeltjes die hard staan in mijn overhemd wat open over mijn schouders hangt, mijn handen strelen hem.

  Hij likt zijn geil op, langzaam zakt hij naar beneden, likt zijn warme zaad van mijn buik en duwt zijn tong in mijn naveltje, zijn handen trekken mijn broek open.

  Zijn tong streelt mijn eikel, zijn handen duwen de slip naar beneden, zijn vingers kietelen mijn ballen.

  Ik voel zijn lippen over mijn eikel glijden, omsluiten mijn pik, ik kan niet meer wachten.

  Trillend kom ik klaar met grote stralen heet sperma, spuitend in zijn gezicht, op zijn wangen, zijn ogen, hij lacht.

  Ik lik hem, proef mijn zaad, de zoete smaak er van, voel de huid van mijn vriendje, zijn smaak vermengd zich met het mijne.

  Hij laat zich op me vallen, moe, uitgedanst, het theater sluit.


  votre commentaire
 • Als we binnen zijn in zijn appartement zet hij een rustige klassieke muziek aan, totaal in tegenstelling van de technomuziek waar hij zo mooi op danst, en ik kijk schijnbaar verbaasd want lachend zegt hij ‘ik hou van alle soorten muziek maar klassiek heeft mijn voorkeur, en dan speciaal viool.’ Terwijl hij naar de keuken loopt.

  ‘wil je wijn of liever iets sterkers ?’

  ‘liever iets sterkers, wat heb je ?’

  ‘whisky, cognac, rum, zeg het maar’ en ik hoor de flessen rammelen in de keuken.

  ‘cognac graag, een dubbele, als ik het toch mag zeggen’

  Even later komt hij terug met twee glazen en een fles, vult de glazen tot de rand en ploft naast me in de grote stoel die eerder aan een bank doet denken ‘zo, als die leeg zijn, zijn we allebei straalbezopen’

  ‘als we dat al niet zijn’ ik zit onwennig naast hem.

  Nog niet eerder heb ik zo’n mooie jongen gezien van zo dichtbij, zo mysterieus, zo kinderlijk eenvoudig.

  Terwijl hij me verteld over zijn beroep en zijn hobby’s kijk ik naar hem en bedenk me dat het eigenlijk ook niet anders kon, iemand die zo goed kan dansen, het publiek bespeelt en van klassieke muziek houd kán alleen maar danser zijn van beroep.

  Ik strijk de haartjes in zijn nek en voel de stekelige puntjes door mijn vingers glijden, zijn huid is zacht en egaal bruin van de zon, zijn ogen diepzwart met grote pupillen die je zwoel aankijken.

  Terwijl ik een slok neem staat hij op draait om de stoel heen en trekt langzaam het strakke shirtje over zijn hoofd uit.

  Zijn gewelfde buik en gladde borst komt tevoorschijn en ik wil niets liever dan hem helpen de andere kledingstukken uit te trekken, in mijn broek klemt mijn lid zich in mijn nylon slip.

  Ik voel dat ik nat wordt van geiligheid en snak naar zijn lichaam, ik wil niets liever dan deze nacht bij hem blijven, de hele nacht de liefde met hem bedrijven.

  Vincent weet dat ik geil ben en lijkt er expres langer over te doen om zich uit zijn kleren te helpen, hij trekt de riem uit de lussen van zijn broek en gooit deze achteloos van zich af, ergens op het dikke tapijt.

  Terwijl hij naar me kijkt pakt hij mijn glas, geeft het me aan en pakt het zijne, zet zijn lippen er aan en drinkt een minuscuul klein slokje, met zijn mooie tong likt hij zijn lippen, geil, op sex belust, wrijft met een hand over zijn kruis en draait zich om.

  De wijde broek hangt met de strakke band op zijn heupen, de vorm van zijn rug verloopt vloeiend in de welvingen van zijn billen, de ruggenwervels liggen als een lijn knobbels over zijn soepele lichaam, vanuit zijn broekband naar boven tot in zijn mooie nek.

  Ik neem nog een slok en kijk hoe zijn arm beweegt doordat hij met zijn hand over zijn lichaam gaat, waarschijnlijk zijn tepeltjes, ik kan het niet zien.

  De elleboog van de andere arm gaat omhoog, hij strekt zijn arm en wijst naar het plafond, de geschoren oksel bloot en uitdagend om gestreeld te worden.

  Langzaam draait hij zich om, zijn blote voeten maken een dansende beweging en ik aanschouw de zijkant, zijn profiel, de holle vraagtekenachtige vorm van zijn rug, de bolling van zijn kontje, de schouders fier omhoog en zijn hand die draaiende bewegingen maakt op zijn nog altijd omhoog wijzende arm.

  De kleine bobbeltjes van zijn tepeltjes tekenen zich af aan de voorkant, ik zie een donzige streep vanaf zijn navelstreek, en onder de strakke band van zijn pantalon de naar voren wijzende bobbel.

  Zou hij een stijve hebben ? ik denk het niet, dit is puur professioneel wat hij doet, hij danst voor me, een liefdesdans.


  votre commentaire
 • Ik heb wel eens in een park een jongen ontmoet die geen sex wilde, en het was toch duidelijk een park waar je in die uren alleen maar komt voor één ding, en dat is niet je hondje uitlaten.

  De jongen raakte me niet aan, stond naar me te kijken, liep niet weg, en toen er een andere jongen aankwam die me aanraakte werd hij overstelpt door extase schijnbaar, want hij kwam al snel zuchtend klaar, zonder dat er iemand ook maar een vinger naar hem uitgestoken had. 

  Was deze jongen dan misschien hetzelfde ? misschien wás het wel dezelfde jongen.

  Als ik niets probeer zal ik het nooit weten ‘heb je zin om te dansen ?’ vraag ik als ik vanaf de zijkant naast hem kom staan.

  Hij kijkt me aan ‘hoi, ik vroeg me al af of je me nog kende’ zegt hij een beetje verlegen.

  ‘haha, en ik dacht dat je mij niet wilde zien, die is goed’

  ‘ging je daarom naar boven ?’

  ‘ik wilde zien of je me achteraan kwam’

  ‘ik houd niet van darkrooms, mij te donker’

  Dat is een opluchting, het ijs schijnt gebroken te zijn en we hebben nu tenminste een ding gemeen ‘ik ook niet, maar ik wilde zien of je me achterna kwam’

  Hij pakt mijn hand en trekt me mee de dansvloer op, naar het midden, waar we even dansen op de harde technomuziek en langzaam bewegen we naar de zijkant waar het verhoogde podium is met de buizen.

  Hij pakt een buis vast terwijl hij zijn hoofd omdraai naar me, zijn tong iets buiten zijn lippen, zijn ogen half gesloten, zijn rug iets hol.

  Ik kan het niet laten, kus hem vol op zijn lippen, voel zijn tong even bij me naar binnenglijden en ik leg mijn hand op zijn kontje, duw hem omhoog als het waren naar de buizen waar hij zo graag in danst, zijn wulpse lichaam verstrengeld met de gladde metalen buizen glinsterend in de vele discolampen.

  Hij wrijft zijn kruis tegen een van de buizen waarbij hij me aankijkt, ik zie dat hij een stijve heeft, zijn ballen tekenen zich af door de strakke stof van zijn broek, zijn armen zijn omhoog waardoor ik zijn geschoren oksels zie, hij likt zijn lippen naar me en ik voel dat ik nat wordt.

  Deze keer ga ik niet alleen naar huis denk ik bij mezelf.

  Als we later bij de bar staan vraagt hij hoe ik heet, en ik zeg hem mijn naam ‘en jij ?’ vraag ik als hij me niet automatisch een antwoord weergeeft.

  ‘Vincent’

  ‘woon je hier ?’

  ‘vlakbij’

  ‘je bent geen prater hé ,’

  ‘hihi, jawel hoor, alleen vind ik het niet fijn om hier te praten, de muziek is te hard en je moet elkaar in het oor schreeuwen om wat et verstaan, dat vind ik niet leuk’ hij kijkt me aan en haalt verontschuldigend zijn schouders op ‘sorry’

  Ik maak een grap en doe of ik iets in zijn oor wil zeggen, en in plaats daarvan kus ik hem op zijn wang, wat hem een lachbui bezorgt.

  Wil je mee naar mijn huis dan ? dan kunnen we praten’ hij pakt mijn hand vast zonder op antwoord te wachten en trekt me mee naar de garderobe.

  ‘ehhh, ik bedenk me net’ zeg ik tegen hem als hij in mijn auto zit.

  een beetje geschrokken kijkt hij me aan ‘hoezo bedenk je je ?’ zijn haar glinstert in de nacht.

  ‘ik wil niet met je praten, ik bedoel’ hij lijkt nog meer te schrikken ‘ehhh, ik wil liever iets anders dan praten’ ik lach om zijn opluchting.

  Zijn hand gaat naar mijn kruis waar hij de rits zoekt en die opentrekt.

  ‘Vincent, als de gendarmerie ons stopt hebben we behalve een boete voor dronkenschap er ook nog een voor openbare ahhhh’ ik voel zijn lippen om mijn eikel sluiten, met zijn tong likt hij een druppeltje voorvocht van mijn pik.

  ‘waar moet ik zijn, ik weet niet waar je woont’

  ‘hmm, bij de stoplichten rechts en dan bij de kazerne de straat in, je smaakt lekker’

  ‘woon je in de binnenstad ‘

  ‘in de oude kazerne’

  De oude kazernes zijn een paar jaar geleden helemaal voor de vlakte gegooid en men heeft er in de zelfde stijl nieuwe gebouwen neer gezet met een park waar voorheen de oefenterreinen waren, en de poort die dicht zit voor buitenstaanders, een soort ressort dus, waar ongetwijfeld een pittig prijskaartje aan hangt.

  ‘wil je hier op drukken ?’ vraagt Vincent me als hij mijn hand ergens vlakbij zijn kruis legt.

  Ik druk op iets hards en hij lacht naar me ‘iets naar rechts, hmm’ hij gooit zijn nek naar achteren ‘nu daar’ ik druk nogmaals en als we bij de enorme poort aankomen rolt deze al open.


  votre commentaire
 • Vanavond ben ik te vroeg in de discotheek, in het bar gedeelte hangen een paar mensen rond maar op de dansvloer is het stil, het dreunen van de muziek doet triest aan zo zonder publiek, de dj draait zijn muziek als wil hij daar mee het publiek van de straat af halen, af en toe spuiten rookmachines de vloer vol met een witte rook en is er van de dj niets meer te zien.

  De eigenaar komt op me af en keert me haar wang toe voor een vluchtige kus, haar avond wordt voor het merendeel gevuld door begroet en gekust worden door de bezoekers, knappe jongens, mooie meisjes, oudere heren met jonge vriendjes, en leuke tot dikke lesbische meiden die er eerder als en bouwvakker uitzien.

  Een groepje meiden komt binnen en nestelt zich in de hoek bij de dansvloer in de comfortabele banken.

  Een paar van hun gaan bij de bar een fles wodka en een grote kan met cola  halen en al spoedig toost men elkaar toe en begeven de eerste zich op de dansvloer.

  Een meisje met een prachtig lichaam danst op een erotische manier die een man wel kan opwinden, heellaas is het merendeel hier homo of lesbo dus ze zal van deze heren geen last hebben.

  Aan de bar wordt het rustig aan drukker, langzaam komt er meer publiek naar binnen en wordt het drukker in de discotheek, al blijft iedereen nog wel aan en rond de bar hangen, men is nog niet klaar voor de dans.

  Als ik achter me kijk zie ik de jongen tegen een van de pilaren staan die het plafond van de bar ondersteunen, hij kijkt de andere kant op en lijkt zich te vervelen, alleen.

  Ik wil niet ongegeneerd staan kijken dus draai me weer om naar de dansvloer en rook een sigaret.

  Ik voel de opwinding in me opkomen en kan de drang niet weerstaan om weer om te kijken.

  Met het glas bier in mijn hand draai ik me om en kijk onverschillig naar de bar, soms een kort ogenblik naar de jongen die nog geen meter van me afstaat.

  Hij kijkt me dan een kort moment aan, doet of die niets ziet, draait zijn hoofd van me af en doet of hij niets ziet wat hem interesseert, dat geeft mij dan weer even de tijd om naar hem te kijken.

  Hij draagt weer een zwarte broek die losjes op zijn kont hangt, daaronder een paar makkelijke zwarte schoenen.

  Het shirtje lijkt te kort te zijn daar hij het regelmatig naar beneden trekt, maar zijn lichaam word er wel mooier door, althans, het zit strak om zijn mooie borst en buik gespannen en laat zo een mooi gespierd lichaam zien.

  Zijn haar is een beetje glimmend van de gel, en waarschijnlijk is hij net bij de kapper geweest, het zit erg mooi.

  In beide oren die een perfect formaat hebben glinstert een oorbel, een soort nepdiamant die momenteel erg in is.

  Ik draai me weer om, om de jongen de gelegenheid te geven weer te kijken.

  Ik vraag me af waarom hij blijft staan, hij kan overal naar toe, maar het is duidelijk dat hij het op mij gezien heeft, na de laatste keer en paar woorden wil hij meer weten, of misschien nog meer?

  Ik kijk een poosje naar de dansvloer en draai me dan weer om, en de jongen staat er nog steeds, met zijn rug tegen de pilaar, zijn gespierde buik als een wasbordje naar me toe.

  Ik besluit mijn tactiek te veranderen, ik wil weten wat hij wilt en wil hem uitlokken, hoewel ik behoorlijk geil begin te worden op de jongen neem ik de tijd, het is niet altijd eenvoudig om in dit land iemand te versieren, men is toch wat terughoudender dan ik dacht.

  Ik loop van hem vandaan richting de hoek aan de andere kant van de dansvloer waar een zithoek is met banken en tafels en wacht daar op hem.

  Er gebeurt niets, de vloer loopt voller, de muziek zwelt aan en wordt hitsiger, maar de jongen blijft waar hij is, met zijn rug tegen de pilaar.

  Ik loop naar boven om te kijken of hij me dan misschien volgt, misschien wil hij wel naar de darkroom, wie weet.

  Ik loop de muren betastend naar achteren, raak af en toe iets aan wat mannelijk moet zijn, hoor wat gekreun ergens in de hoek en draai weer om, ik haat darkrooms.

  De jongen staat nog steeds bij de pilaar als ik weer beneden ben.

  Moet ik nu iets tegen hem gaan zeggen ? zo verlegen was hij toch niet de vorige keer ?, alhoewel, we hebben alleen maar gedanst.

  Wilde hij dan alleen maar gezien worden ? is hij er alleen maar op uit om mensen het hoofd gek te maken en verder niets ?


  votre commentaire
 • De danser.

   

  Ik woon nu een paar jaar in dit dorp niet ver van de grote stad, een stad waar een paar gaybars zijn en sinds een jaar een leuke gaydisco met de nodige leuke gasten die er komen, al of niet uit de stad.

  Brise, een jongen van een jaar of twintig komt met regelmaat luidruchtig langs, verkleed als travestiet, en vervult de disco met uitbundig plezier en vermaak.

  Er zijn een paar jongens die mijn speciale aandacht krijgen, waaronder een jongen die meestal gekleed in zwarte glimmende broek die strak om zijn kontje zit en een idem strak T-shirtje wat zijn gespierde lichaam profileert, een jongen die graag op een wulpse manier danst en weet dat hij bekeken wordt.

  Een andere jongen is een beetje verlegen, mooi gebouwd, kort donker haar, donkere ogen, en staat altijd alleen in de hoek waar hij schijnbaar onzichtbaar de avond door breng, behalve voor mij.

  De discotheek is nog niet zo lang open, de eigenaar had eerst een discotheek in een andere stad, maar sinds een maand of twee hebben ze en mooie uitspanning bij ons in de stad, net buiten het drukke stadsdeel en dus genoeg parkeerruimte.

  De eerste keer toen ik binnen kwam was het nog vrij rustig, hier en daar liepen een paar jongens rond en er zaten er een stuk of vier aan de bar, niet ver van mij.

  De muziek was luid en ophitsend, maar dat is meestal in een gaydisco.

  Ik drink nog een biertje en loop wat rond in de verschillende vertrekken, beneden heb je naast de grote dansvloer nog een ruime hal, en een kleine zithoek met luie banken van felgekleurde stof, erg disco.

  Boven is een gelegenheid om lekker te zitten in de zelfde luie banken en hier en daar een tafeltje, en natuurlijk een ruimte waar het aardedonker is, zoals in veel van dit soort zaken te vinden is voor de ontspanning.

  Het begint al lekker druk te worden, op de dansvloer zijn al verschillende jongens aan het dansen en ik kijk van achter het muurtje dat de bar van de dansvloer scheid naar de jongens die vrolijk op de muziek mee hossen.

  In een van de glimmende roestvrijstalen buizen die ter decoratie langs een iets hoger gelegen dansvloer staan staat de jongen te bewegen als een professionele danser, elastisch als een tijger met doordachte bewegingen.

  Zijn voeten bewegen sensueel langs de buis en zijn kruis lijkt de glimmende stang te masseren, of masseert de buis zijn stang, misschien is dat het wel.

  Hij draagt een strakke zwarte broek die hem erg goed staat, zijn navel met een kleine piercing is zichtbaar van onder zijn doorzichtig T-shirt dat van heel fijne zwarte nylon is gemaakt.

  Hij draait met zijn kontje om de buis heen en weet het publiek te binden met zijn seksuele dans, zijn tepeltjes staan duidelijk stijf tegen zijn geile T-shirtje, ik zie zijn onbehaarde gespierde buik ritmisch op en neer gaan onder de dunne stof, zijn broek met een uitdagende bobbel laat een verrassing over voor de toeschouwers die de jongen staan te bekijken.

  Hij is mooi, en dat weet hij want hij danst naar het publiek, niet zoals de anderen die dansen voor hun eigen plezier, voor hun eigen bevrediging, nee, hij danst voor de jongens die naar hem staren zoals ik.

  Ik denk dat hij een jaar of twintig is, meer niet, misschien zelfs jonger, maar bij franse jongens is dit moeilijk te schatten, soms denk je dat een jongen net zestien is dan rijd hij in zijn auto weg.

  Ik sta wat bij de bar te hangen als de jongen voorbij komt lopen, en ik staar hem ongegeneerd na.

  Een ogenblik draait de jongen zich om, kijkt me aan en loopt door, waarschijnlijk naar de andere kant van de bar of de toiletten misschien.

  Als hij even later terug komt lopen kijkt hij me weer aan, zijn zwarte haar glimt in de flitsende lampen van de dansvloer, zijn gebruinde huid lijkt betoverend.

  Ik kijk hem recht aan en laat hem zien dat ik zin heb, en hij heeft het waarschijnlijk al door ook.

  Ik bestel nog een biertje en blijf dicht bij de bar staan omdat iedereen hier langs komt lopen die net hun entree maken of naar de toiletten gaan.

  Even later staat de jongen naast me en besteld een drankje bij de barkeeper die er ook erg sexy uitziet met een strak shirtje en een donkere broek die veel te strak zit.

  ‘je danst mooi’ zeg ik tegen de jongen.

  ‘bedankt, ik doe het ook graag’

  ik weet niet zo veel te zeggen tegen de jongen en laat het er maar bij.

  ‘zin om te dansen ?’ vraagt hij me.

  Ik ben niet zo’n danser maar deze kans laat ik me niet ontnemen, dus staan we in enkele tellen op de dansvloer tussen tientallen andere jongens.

  Hij dans wulps, beweegt zijn lichaam op een manier die mij totaal vreemd is en raakt me soms aan met een vinger die twijfelend op zoek lijkt te zijn.

  Zijn lichaam begint te transpireren en er hangen druppeltjes in zijn haar wat daardoor nog zwarter en glimmender lijkt.

  Het shirtje is nog doorzichtiger, en de vorm van zijn strakke buik en tepeltjes zijn duidelijk zichtbaar in zijn doorweekte nylon shirtje.

  Ik dans bij hem in de buurt in de hoop hem nog langer te zien dansen, en hij stelt me niet teleur, hij danst totdat de disco gaat sluiten en we de jassen uit de garderobe halen.

  Ik ben vergeten zijn naam te vragen, totaal verdwaald door zijn geile dans ben ik het vergeten.


  votre commentaire


  Suivre le flux RSS des articles de cette rubrique
  Suivre le flux RSS des commentaires de cette rubrique